Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

maanantai 7. huhtikuuta 2014

Jotain uutta, jotain vanhaa

Jee, näyttää siltä, että Keskimmäisen ennakkoluulo äidin ompeluksiin on haihtunut! Heti koiramekon valmistumisen jälkeen hän toivoi toista pitkähihaista mekkoa ja viime viikonloppuna sen hänelle ompelin. Kankaana on Viljamin puodin pinkki elastaanitrikoo, joka vaikuttaa tosi laadukkaalta. On jämäkkää ja joustavaa. Kerrankin myös jotain yksiväristä. Mekko on tehty zero waste -tyyliin, kaula-aukko kantattu samalla trikoolla ja hihansuissa ja helmassa on käänne. 

Lopulta en mekkoa kuitenkaan täysin yksiväriseksi osannut jättää vaan surruuttelin siihen kiinni kirpparilta ostetun pitsiliinan. Ompelin liinan kiinni ompelukoneen suoraompeleella kauttaaltaan reunoista ja kahdesta kohtaa keskeltä. Ompeleet uppoaa tosi hyvin tuonne liinaan eivätkä siten todellakaan erotu. Kooltaan liina passaa tuohon mainiosti. Luulen, että mekko herättää mielipiteitä puolin ja toisin. Sunnuntaina Keskimmäinen meni tämä päällä liikuntakerhoon ja siellä sattui olemaan yksi vanhempi nainen, joka huomioi mekon heti ja tuli myöhemmin kysymään, miten liina on tuohon kiinnitetty. Aloin miettimään, että onkohan mahdollista, että vanhempi väki pitää tätä jonkinlaisena häväistyksenä? Sellaiseksi tätä ei tosiaankaan ole tarkoitettu, pikemminkin päinvastoin!



Keskimmäinen tykkäsi mekosta välittömästi ja niin tykkää äitikin. Tällä voisi mennä vaikkapa toukokuussa oleviin rippijuhliin, joten pitää yrittää säästellä mekkoa, jottei heti tahraannu ainakaan pysyvästi.

6 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Voi tää on kaunis! Tykkään kovasti tuosta pitsistä yhdistettynä yksiväriseen, rauhalliseen kankaaseen.

Merja kirjoitti...

Kiitos kivasti kommentista! :) Itseänikin viehättää tuo kontrasti. Ja tyttöä tuntuu kiinnostavan myös materiaalien ero, koska vähän väliä mekon ollessa päällä silittelee pitsiä.

Epäonninen puutarhuri kirjoitti...

Tykkään kanssa kovasti tästä. Tuli mieleen että jos laittaisi kesäpaitaan selkäpuolelle, niin kuvion alta voisi olla osittain avoin? Mutta hieno on, kelpaa kyllä juhliinkin :)

Merja kirjoitti...

Kiitos. :-) Totta. Vois kokeilla tuolla tyylillä johonkin.

Heluna kirjoitti...

Ihana mekko! Olen jemmaillut kirppareilta pikkuliinoja vastaavantyyppiset kierrätykset mielessä :)

Merja kirjoitti...

Kiitos! :-) Mulla oli vaan tuo yksi. Pitää yrittää metsästää lisää. Tuonkin kyllä ostin ihan tällaista käyttötarkoitusta silmällä pitäen. Ostaessa jo ääneen puhelin, että tämähän voisi sopia johonkin vaatteeseen. Myyjä katsoi ihmeissään... :-D