Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

perjantai 18. huhtikuuta 2014

Viidakkopojalle

Huomasin juuri, että vaatetan pientä miestä yleisimmin ajoneuvoilla ja viidakon eläimillä. Nuo kulkuneuvot nyt on helppo ymmärtää mutta mistähän tämä viidakkoteema tulee? Lomareissun kaipuuta? No, teemaa noudattaen valmistui nyt kuitenkin villatakki Murun kirahvineuloksesta, joka on 100% luomupuuvillaa. Ei voi kuin ihastella näiden neulosten pehmeyttä. Tämä taitaa olla kolmas ompelemani puuvillaneulevaate ja innostus materiaalia kohtaan vaan kasvaa.

Vihreä kirahvineulos on ostettu taas kerran kangashamstereista ja takissa on sama OB:n 92 cm Papana-paidasta muokkaamani hyväksi havaittu variaatio, jota olen käyttänyt useasti ennenkin (mm. tässä ja tässä). Kuosi oli mielestäni aavistuksen vaisun värinen ja kaipasi kaveriksi jotain voimakkaampaa väriä. Kaikki ruskeat osat ovat Käpyseltä ostettua suklaanruskeaa resoria. 


Olen kovasti tyytyväinen, että testasin tereiden laittoa raglansaumoihin. Luulen, että ei tule jäämään viimeiseksi kerraksi, varsinkin, jos säilyvät kuosissa vielä pesujen jälkeenkin. Mietin nimittäin, että pitäisköhän tereet / saumanvarat oikeaoppisesti laitettuna tikata päältä, jotta eivät ala kääntyilemään pesujen seurauksena? 


Takissa on alavarat keskellä edessä sekä helmassa. Pääntien kanttaamisen kanssa tuskailin ja purin keskietureunoja useampaan kertaan. Vieläkään ne eivät ole siistit mutta saavat luvan kelvata. Pelkäsin, että kohta alkaa tulla reikiä kankaaseen, jos jatkan vielä ratkomista. Enkä edes tiedä, missä järjestyksessä nuo kanttauksen reunat pitäisi tällaisessa avonaisessa mallissa oikaoppisesti kääntää, että lopputulos olisi siisti. Harjoittelua, harjoittelua... Kanttausta lukuunottamatta olen kuitenkin lopputulokseen tosi tyytyväinen! Napinläpien tekoa pelkäsin etukäteen, koska edellisestä kerrasta on aikaa mutta siinähän ei ollutkaan mitään ongelmaa.

4 kommenttia:

Heluna kirjoitti...

Tässä on aivan ihanan herkulliset värit!

Epäonninen puutarhuri kirjoitti...

Niin on, mehevät! Tulee mieleen kevät... Ja minttusuklaajäätelö. Hieno! :)

Merja kirjoitti...

Kiitosta vaan! :-) Tuo ruskea tekee tässä paljon. Sen sävy oli just oikea tuohon neuleeseen. Yksin tuo kirahvikuosi oli tosiaan mun mielestä tosi pliisu.

Merja kirjoitti...

Ja kuosi muuten näyttää tässä ehkä kirkkaammalta kuin oikeasti on.