Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

tiistai 1. huhtikuuta 2014

Kaavoihin kangistumaton Karkkikauppa

Olen melko nuuka kankaiden ostaja siinä mielessä, että yritän ostaa vain sen verran kuin suunnitelmani vaatii. IHAN eri asia tietenkin on, jos on jonkinlaiset alennustsempalot, joita niitäkin kyllä näyttää olevan melko usein... Ongelma on se, että aloittelevana ompelijana on välillä vaikea arvioida, paljonko kangasta tarvitaan. Varsinkin, jos ei ole ihan varma, mitä kaavoja meinaa käyttää. 

Halusin ommella itselleni hupparin Verson puodin Karkkikauppa joustocollegesta ja arvioin, että 70 cm pituutta riittää mainiosti. Lähtökohtainen ajatteluni on ollut, että kyllähän nyt yksi kankaan leveys riittää omiinkin vaatteisin. No, ei se ihan perinteisellä tavalla tässä tapauksessa riittänyt. Ensin piti luopua hupusta ja sen jälkeen alkoi kaavojen pyörittely (joka on kyllä kivaa, ei siinä mitään...).

Lopputulos on lopulta ihan oma "kaavoitus". Paidan yläosa on tehty "zero waste -tyyliin", mikä tämän kankaan ollessa kyseessä tarkoittaa sitä, että takakappaleella kuosi on nurinpäin ja hihoissa sivuttain. Hiukan ehkä erikoinen ratkaisu ja melko pitkään pohdinkin, uskallanko tämän näin toteuttaa. Mutta toisaalta, minähän en tule tuota takakappaletta koskaan katselemaan, joten se ei myöskään itseäni käytössä häiritse. :) Pitkään mietin myös, laitanko tuon takakappaleen alaosankin nurinpäin mutta lopulta päädyin laittamaan sen oikeinpäin. Tähän tuli nyt sitten ensimmäistä kertaa reilunkokoiset taskut. Tuolla zero waste -tyylillä tulee leikattua helposti liian iso kaula-aukko ja niin ehkä hieman tässäkin tapauksessa, varsinkin takakappaleen puolelta. Mutta tuo kaulus kyllä peittää sen melko hyvin. Hihoissa on tosi pitkät resorit, jotka olisivat saaneet nekin olla aavistuksen löysemmät. Eli ei siis todellakaan suunnitelmien mukainen huppari mutta ihan kiva käyttöpaita kuitenkin! Ja väri on niin kaunis!






Ei kommentteja: