Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

sunnuntai 15. kesäkuuta 2014

Kenkäkaappi

Emme ole varmaan ainoa perhe, jolla on ongelmia järjestyksen ylläpitämisessä kotona. Vaatteita ja leluja on siellä sun täällä mutta se lienee melko normaalia enkä siitä liiemmin stressaa. Eteisen kenkäkaaos on ollut kuitenkin ärsyttävää, koska uloslähdöt ovat olleet muutenkin melko haastavia kolmen pienen lapsen kanssa. Meillä on kapeanmallinen eteinen, joten kaikki lattialla oleva tavara on todellakin tiellä ja pienet kompastelee niihin. Olemme järkeistäneet eteistä useaan otteeseen ja vaatteille onkin nyt ihan ok säilytyspaikat mutta kenkädilemma on ollut haastavampi ratkaistava. Perinteisestä kenkätelineestä ei oikein ole mihinkään...


Meillä on ollut jo aiemmin aikuisille pieni kenkähylly mutta sen sijainti on sellainen, etteivät lapset pysty saamaan sieltä itsenäisesti omia kenkiään. Lasten kengät ovatkin olleet tähän asti sikinsokin liukuovikaapin lattialla. Tai siis kaapissa oli jonkin aikaa kori kenkiä varten mutta jostain kumman syystä kori oli aina tyhjä ja kengät korin vieressä... Ihan viime aikoina kenkiä varten oli kaapissa Ikean sininen iso kassi mutta sekös vasta epäkäytännöllinen olikin... Mies otti viimein härkää sarvista ja alkoi puhua, että voisi rakentaa kaapin sisälle kenkähyllyn. Olin melko skeptinen suunnitelman onnistumisesta, tai siis lähinnä siitä, tuleeko hyllyköstä tarpeeksi tukeva, koska kunnon tilaa rakentamiselle ei ole ja liitokset oli tarkoitus tehdä kulmaraudoilla.


Täytyy myöntää, että olin totaalisen väärässä! Tästä tuli kaikkinensa ihan mahtava. Mies rakensi hyllykön kauniilla säällä ulkona ja minä lakkasin rungon ja Esikoinen lähes kaikki hyllyt. Ajattelin ensin, että tämän kanssa tuskaillaan varmaan viikko jos toinenkin mutta toteutukseen menikin vain kaksi päivää.


Tämä on auttanut järjestyksen ylläpitämisessä ihan hirmuisesti. Eivät ne kengät vieläkään tänne pyytämättä lennä mutta ainakin ne yleensä löytyvät itsenäisesti ulos lähtiessä


Hyllykkö on liimapuulevyä (mäntyä) ja rungon liitokset on tosiaan tehty kulmaraudoilla. Hyllyt ovat kannattimien päällä. Mietin vielä, laittaisinko hyllyille palat leikattavaa kylpyhuoneen mattoa, jotta mahdollinen kosteus ei pääsisi tekemään tuhojaan.

Jotenkin mulle tulee tästä mieleen Sinkkuelämää-elokuvan Carrie Bradshawn kenkäkaappi. :D



4 kommenttia:

Epäonninen puutarhuri kirjoitti...

Tälläinen tarvittaisiin varmaankin jokaiseen useamman hengen huusholliin! (meille ainakin!) Hieno :)

Merja kirjoitti...

Eipä varmasti olisi pahitteeksi monessakaan paikassa. Todellista arjen luksusta. :)

Paula kirjoitti...

Siitähän tuli ihan mahtava! Eteistilaa tuntuu kaikilla olevan liian vähän ja kaikkien kelien kengät vaan on pakko olla esillä näillä säitten vaihteluilla... Tahtoo tuommoisen ;)

Merja kirjoitti...

No niin kyllä tuli. :) Ainakin vielä jaksaa ilahduttaa päivittäin. Ei kun vaan suunnittelemaan ja rakentamaan!