Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

maanantai 2. kesäkuuta 2014

Pappatunturitakki

Kuopus sai kevyen vetoketjutakin Verson puodin Pappatunturi-joustocollegesta, jota ostin pienen pätkän kangashamstereista. Tästä tuli pienelle miehelle heti mieluinen ja erityisen hienoa tuntuu olevan, että mopon kyydissä on kypärä. Pienen intoa kaikista kulkevista menopeleistä ja niihin liittyvästä rekvisiitasta on ihana seurata! :)


Kuviointi tässä on sen verran isoa, että 92 cm takin leikkaamista joutui hieman miettimään, jotta kokonaisia kuvioita mahtuisi takkiin mahdollisimman monta. Lopulta päädyin tekemään takin sivusaumattomaksi. Nyt kuviot siis jatkuvat etukappaleelta takakappaleelle katkeamatta. Eteen kuviot eivät kohdistuneet kaikkein järkevimmin, koska kangasta ei ollut riittämiin, mutta ei kai tuo niin haittaa.


Hihat ja kauluksen vuori ovat hamstereista ostettua ohutta puuvillatrikoota, joka ei juurikaan jousta. Takki on tosiaankin melkoisen vilpoinen ja siten varmasti kiva kesällä, kun tarvitsee aurinkosuojaa mutta on muuten lämmintä. 

Edelleenkin taistelin melkoisen kauan kauluksen ja vetoketjun kanssa. Pitää varmasti tutustua johonkin ohjeeseen siitä, miten vetoketju ommellaan tämänkaltaisessa tilanteessa kauluksen päällikankaan ja vuorin väliin. Kauluksen saumaan laitoin huolittelun joustavasta kanttinauhasta (?), jottei sauma raavi niskaa. Vetoketju on hamstereista ostettu metallinen rengasketju, joka on kylläkin hieman jäykkä käyttää. Toivottavasti ei ainakaan tuosta enää jämähdä...


Päädyin resoreiden valinnassa vähän samaan ideaan, jota käytin jalkapallopaidassa, joten tässä hiharesorit symboloivat siis liikennevaloja.


Kiva takki tästä tuli ja tosiaankin käyttäjälle mieluinen, mikä aina lämmittää mieltä!

Ei kommentteja: