Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

torstai 3. heinäkuuta 2014

MAIJAT!

Yksi ompelemisen myötä tullut ilonaihe on ollut huomata, miten paljon Suomessa suunnitellaan sekä osittain myös valmistetaan kankaita. Joko harrastuksenaan tai ihan ammatikseen kuosisuunnittelua tekevät naiset (onkohan miehiäkin?) piirtävät kuoseja usealle pienelle kangasfirmalle ja nämä firmat sitten valitsevat kangasmateriaalin (joustofrotee, trikoo, puuvilla tms.) ja teettävät kankaan. Usein firmat myös kysyvät asiakkaidensa mielipiteitä esim. väreistä tai sopivasta materiaalista. Hienoa palvelua mun mielestä! Joustofroteita tehdään käsittääkseni Suomessa enemmän kuin trikoita ja Viro tuntuu olevan yleinen kankaanvalmistusmaa, samoin kuin jotkut muut Euroopan valtiot. Parempi tuokin kuin Aasian lapsityövoimamaat.

Taitavan taitavan Leena Rengon (alias Pikkukiiski, katsokaa ihmeessä bloginsa TÄSTÄ) Verson Puodille suunnittelema Maijat-joustocollege on valmistettu Virossa ja on mielestäni kuosiltansa valloittava. Siitä syntyi Esikoiselle tunika. Alunperin ajatuksena oli tehdä vetoketjutakki mutta Esikoinen oli sitä mieltä, että haluaisi mieluummin paidan kuin takin. Koska edellinen tunika on ollut Esikoiselle mieluinen niin päätin ottaa riskin ja tein tästä vähän samanmoisen. Helma on tässä takaa pidempi kuin edestä ja tunikan pituus maksimit, mitä kankaasta sattui saamaan. Hieman riskipeliähän se on, että tuleeko tätä käytettyä mutta onhan tuolla sitten Keskimmäinen kasvamassa mahdolliseksi käyttäjäksi.


Yläosan Kaavapohjana on käytetty
OB:n Autumn Forest -hupparia. Helmassa on kuminahakuja ja laitoin lopulta kuminauhat myös hihansuihin, koska niistä tuli ihan aavistuksen löysät. Eivätpähän nyt sitten ainakaan lerpahda käytössä.




Pääntien meleeratun harmaa resori on kierrätetty omien vanhojen housujen lahkeesta.


Esikoinen ei tavoilleen uskollisena nyt varsinaisesti hyppinyt ilosta valmiin tunikan nähdessään... ;) Jospa tälle kuitenkin käyttöä tulisi. Kankaasta jäi jäljelle muutama kokonainen Maija, joten niitä nyt sitten aplikoimaan johonkin ompelukseen.

8 kommenttia:

Heluna kirjoitti...

Tämä on yksi niistä kuoseista jonka nähdessä melkein tulee harmiteltua ettei ittellä ole tyttöjä :D Hieno on myös tunika.

Epäonninen puutarhuri kirjoitti...

Ihan kuin tytöille olisi vähän enemmän kuvallisia kuoseja... Vai mitä mieltä olette? Tämä on kyllä kiva kangas ja nätti tunika. Toivottavasti käyttäjäkin lämpenee tälle :)

Merja kirjoitti...

Kiitos molemmille! Kangas on omasta mielestäkin kaunis ja tunikakin onnistui, joten käyttökerrat olis kivoja. :D Mutta Esikoinen pukekoon mitä pukee. Mä toimin vaan vaatekaapin täyttäjänä. Niin ihmishahmojako tarkoitat? Eipä niitä kyllä paljon poikakuoseissa taida tosiaan olla.

Epäonninen puutarhuri kirjoitti...

No niitäkin ja ylipäätään. Koneita on kyllä, mutta esim. ötökkärintamalla olisi parantamisen varaa :) Matokuosi olisi meillä tosi pop!

Merja kirjoitti...

No totta. Ostitko sitä Verson ötökkäkangasta? Eikös se jo tullut myyntiin mutta nyt ei enää löytynyt?

Heluna kirjoitti...

Minä kerkesin nappaamaan palasen Verson ötökkää, se on aikasta ihanaa! Meillä onneksi pienimmäinen tykkää kaikesta, tyttömäisistäkin, kun taas isommille ei uppoa enää oikein mikään.

Merja kirjoitti...

Se näytti kyllä tosi kivalta. Vielä ei ole tullut yhtään palasta vastaan hamstereissakaan.

Epäonninen puutarhuri kirjoitti...

Tilasin kyllä sitä ja tykkään kuosista, mutta en voi ymmärtää miksi laittoivat sen mummonkalsarien väriselle pohjalle. Beigehän on jokapojan lempiväri ;)