Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

tiistai 20. toukokuuta 2014

Tuoliprojekti

Monta vuotta puutyö oli minulle henkireikä numero yksi (nyt ompelu on ehkä mennyt ohi...). Paikkakunnan vaihdon myötä harrastus säilyi mutta puutyöluokan välineistön laatu huononi melkoisesti, mikä todellakin rajoittaa "tuotantoa". No, olen aina sanonut, että rentoutuisin todennäköisesti lähes yhtä paljon, jos vaan ajelisin pari tuntia puuta sirkkelillä silpuksi ja nuuhkailisin puun tuoksua mutta toisaalta ainahan se on kiva saada jotakin konkreettistakin aikaan.

Tänä vuonna otin ensimmäistä kertaa entisöintihaasteen ja aloin kunnostamaan äitini vanhoja tuoleja (4 kpl) meille keittiön tuoleiksi. Äiti on ostanut nämä aikanaan kirpputorilta, joten tuolien tarkka historia ei ole selvillä mutta vanhat nämä todennäköisesti ovat. En edes tajunnut ottaa tuoleista kuvaa ennen projektiin ryhtymistä. Tuolit oli verhoiltu vihreällä kankaalla ja minullakin oli ensin tarkoitus verhoilla tuolien istuinosat mutta lopulta opettajan ehdotuksesta kunnostin myös huonokuntoiset istuimet. Näin ovat astetta kätevämmät lapsiperheessä... Mikäänhän ei estä verhoilemasta myöhemmin, jos siltä tuntuu.




Melkoinen työ näissä oli! Koko syksy- ja kevätkauden näiden parissa väkersin. Poistin ensin vanhat lakat Nitromorsilla, jonka jälkeen hioin loput lakat ja epätasaisuudet. Istuinosat vaativat melkoisesti liimailua ja osittain myös viilupaikkauksia. Lopuksi rungot on lakattu kahteen kertaan ja istuinosat viidesti sävyttämättömällä Unica Superilla. Tuolien istuinosat ovat tosiaan vaneria ja yllättäen yhden tuolin ostuinosa oli eri viilua kuin muut. Tuossa tuolissa näkyvät nuo viilupaikkauksetkin ihan eri tavalla kuin muissa.





Tykkään tuolien muotokielestä kovasti. Uudenveroisia näistä ei tullut mutta kyllä nämä ehkä meidän entiset keittiöntuolit (Kuopion verotoimiston vanhat, kylläkin uudelleen verhoillut, toimistotuolit) voittavat. Vielä kun tietäisi, mihin nuo vanhat tuolit veisi... Vanhalla tavaralla on paha taipumus jäädä taloon senkin jälkeen kun uusi on kannettu sisälle. :)

Ei kommentteja: