Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

perjantai 24. lokakuuta 2014

Vauvan haalari

Meistä tuli ihanan pienen tytön kummeja tässä hetki sitten ja halusin ommella vauvalle jotakin ristiäislahjaksi. Mulla oli ollut tehtävälistalla jo pitkän aikaa kokeilla Miinullekko-blogin sivu- ja takasaumattoman haalarin ohjetta, joten tässäpä oli oiva paikka siihen. Loisto-ohje kerta kaikkiaan! Onnistuu aloittelijaltakin ja on nopea tehdä.


Kaavana käytin Villikko-haalaria (OB 01/13) koossa 86 cm, jota taittelin pituussuunnassa pienemmäksi. En uskaltanut / jaksanut lähteä muokkaamaan hihoja enkä leveyttä, joten leveämpi mallihan tästä tuli kuin alkuperäinen on. Mietinpä, ettei tuo niin haittaa, jos haalaria käyttää sisävaatteiden päällä lämmittämässä esim. vaunuissa nukkuessa tai välipukuna toppapuvun alla. Alkuperäinen kaava onkin kai aika kapoinen. Oliskohan koko nyt suunnilleen 74 cm? Turkasen iso vielä (miten pieni voikaan olla 2 kk ikäinen vauva ja miten nopeasti sen unohtaa!) kuitenkin.


Kangas on Metsolan joustofroteeta ja valittu siksi koska olin melkeinpä pomminvarma, että väri on vauvan äidin mieleen. Oikeassa kai olin, koska hän "oli kuolla" paketin aikaistuaan. ;) Resorien väriä mietin pitkään mutta onpahan nyt sitten se tyttöaspekti mukana. Mies naputteli nepparit kiinni, joten tämähän oli melkein kuin yhteistyöprojekti.


2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Ihana haalari tosiaan ja voi käyttää jo vauvalla, jos vain kääntää resoreja. Kiitos vielä!

Merja kirjoitti...

Ihan mahtavaa, että tykkäät ja haalarille on käyttöä. :)