Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

keskiviikko 19. maaliskuuta 2014

Pretty puppy

Koska omien vaatteiden kuvaaminen tuntuu kestävän niin laitetaan tänne nyt juuri valmistunut ompelus Keskimmäiselle. Tein hänelle jo useampi kuukausi sitten legginsit Noshin mäyräkoiratrikoosta mutta nämä eivät olleet käyneet kertaakaan jalassa ennen tätä päivää.


Tarvittiin näemmä mekko samasta kankaasta ennen kuin sovittaminen alkoi kiinnostaa!


Legginsit on tehty samalla SK-lehden kaavalla, jota olen käyttänyt aiemminkin ja sovitus todisti, että 92 cm koko on hyvä. Jopa kasvunvaraa on hieman. Mekon pohjakaavana on jälleen Papana-paita. Kavensin ja pidensin hihoja muutamalla sentillä, koska halusin tehdä mekon ilman hiharesoreita. Kankaan leveys ei riittänyt yksistään helmaan, joten tuo alaosa on oma pähkäily ja tehty siten, että sivuilla on alaspäin levenevät palat ja keskellä edessä ja takana kaksi ulospäin taittuvaa laskosta.


Aika hauskan mallinen tästä lopulta tuli. Mekko on melko pitkä ja tuo pitkähihaisuus on uusi juttu, koska melkein kaikki Keskimmäisen mekot on lyhythihaisia. Pääntien sinapinkeltainen resori on myös Noshilta. Olisko väri ehkä äidin mieleen, koska laitan sitä näemmä vähän joka paikkaan... Keskimmäinen totesi ensin mekon nähtyään, että "en halua tuollaista, koska siinä on pitkät hihat". Kommentti ei juurikaan yllättänyt mutta se yllätti, että suostui kuitenkin kokeilemaan. Jännityksellä odotin tuomiota ja jonkin aikaa hän hihoja tuijottikin ennen kuin kuului syvä huokaisu ja kysyi, että "saanko laittaa tämän heti päälle?". Jihuu! Alankohan oppia, mikä kelpaa? Toisaalta nämä luomukankaat on niin pehmeitä, että tuntuvatkin varmasti kivoilta päällä.

Setiksi en mekkoa ja leggareita meinannut mutta sellaiseksi se pienen ihmisen mielestä ehdottomasti kuului. Päiväkodissa oli siis tänään yksi hyvin koiramainen pieni neiti.


Kuvat on näköjään tosi epätarkkoja, koska menee lähes aina myöhäiseen iltaan ennen kun pääsen kuvaamaan mutta ei pidä olla turhan tarkka. Pääasia kai, että jonkinlaisen kuvan saa, että mitä on tullut tehtyä.

2 kommenttia:

Paula kirjoitti...

Ihana Keskimmäinen ja aikas söpö asu :)

Merja kirjoitti...

Kiitos. No niinhän se Keskimmäinen on. Mainio pieni tyllerö. :)