Tuotoksia vuosien varrelta

Tuotoksia vuosien varrelta

lauantai 15. maaliskuuta 2014

Tyttö ja nukenvaunut -huppari

Sain Tyttö ja nukenvaunut -velouria hamsterikaverilta postikulujen hinnalla (Kiitos siitä!), koska sitä oli kuulema niin vähän, ettei siitä enää saisi kun taskupalasia tms. No, kuinkas sitten kävikään... Kun kangas tipahti postiluukusta, aikani pyörittelin kaavoja sen päällä ja sain kuin sainkin leikattua sen niin, että Keskimmäiselle suunnittelemani hupparin muut osat paitsi huppu tulivat tuosta saadusta palasesta. Huppuun vaadittava palanenkin löytyi nopeasti Kangashamstereissa huhuilemalla. On se vaan oiva paikka tehdä kangasostoja!

Hupparin takakappale on tehty kahdesta palasesta siten, että suunnilleen lapaluiden korkeudella on sauma mutta sain kohdistettua sauman kuvioiden väliin niin, että siitäkin tuli siistin näköinen eikä hupun ollessa alhaalla edes näy. Hihat tässä ei ole mitenkään erityisen pitkät (koska kankaasta ei saanut pidempiä) mutta kenties juuri siksi tästä tulikin Keskimmäiselle mieleinen. Hän kun ei ole pitkien hihojen ystävä ja huomasi myös heti, että tässä on "samanlaiset hihat kuin äidille" eli hieman normaalia pidemmät resorit. Se tuntui olevan tärkeä juttu. :) Pohjakaavana tässä on taas kerran käytetty OB Papana-paitaa, jolla pystyy näköjään tekemään kaikki yläosat sekä Kuopukselle että Keskimmäiselle, vieläpä samassa koossakin. Huppuun piirsin korotetun etuosan ja kokeilin tässä ensimmäistä kertaa tuota, että laitoin resorin hupun päällikankaan ja vuorin väliin ja muistaakseni tein myös tuollaiset kaaritaskut (?) ensimmäistä kertaa juuri tähän. Taskut on kylläkin kooltaan tosi pienet mutta kyllä niissä nyt ainakin nenäliinaa kuljettaa. Hupun vuorena on omista kangasvarastoista löytynyttä sydäntrikoota. Erityisesti hupparin malli miellyttää äitiä ja kuosi tytärtä, joten ei voi valittaa! Tässä on siis 5 cm pidempi vetoketju kuin isosiskon neljä (!) kokoa suuremmassa hupparissa (92 vs. 116 cm), joten hieman ovat eri mallisia...




Jokohan seuraavaksi pääsisi tässä vanhojen ompeluiden listassa itselle tehtyihin vaatteisiin?

4 kommenttia:

Katariina kirjoitti...

Mä en voi ymmärtää miten sä taiot siitä palasesta HUPPARIN! :) Loistavaa työtä!

Merja kirjoitti...

:D Olen huomannut, että oikein nautin, kun saan pyöritellä kaavoja ja miettiä, miten saan kankaasta haluamani. Tämä oli just sopiva tuohon tarkoitukseen. Kiitos siis kankaasta!

Katariina kirjoitti...

Ja osa syy nautintoon musta on, että saa kankaan kokonaan käyttöön eikä jää sellaisia pikkupaloja nurkkiin. Mä olen laiska applikoimaan ja laittamaan taskuja, mutten saa niitä palajo roskiinkaan heitettyä...

Merja kirjoitti...

Niinpä. Mä olen tähän mennessä säästänyt tosi pienetkin mutta epäilyttää kyllä, tuleeko niille ikinä tarvetta. Paras tunne tosiaan on, jos saa käytettyä kankaan kerralla.